Annons

Stationshuset i Linderöd brann i natt

Räddningsstyrkorna i Kristianstad och Tollarp ryckte strax före klockan halv tre på torsdagsmorgonen ut till larm om en eldsvåda i ett tegelhus Linderöd. Det var den gamla järnvägsstationen på Hackevägen i Linderöd som av hittills okänd anledning börjat brinna.
Kristianstad • Publicerad 18 januari 2001
i Linderöd blev totalförstört vid en brand i natt.
i Linderöd blev totalförstört vid en brand i natt.Foto: Stationshuset

Branden hade bland annat trängt in i mellanbjälklagret när räddningsstyrkorna kom fram. Brandspridningen gjorde ett eldhärden var svår att komma åt för brandmännen.

– Släckningsarbetet blev därför både besvärligt och tidsödande, rapporterar brandmästare Hans-Gunnar Jönsson till kristianstadsbladet.se

Annons

Det gamla stationshuset är numera ombyggt till bostad. Ingen person kom till skada.

Den akuta släckningen pågick i cirka tre timmar timmar och nu pågår eftersläckning. Den beräknas ta större delen av förmiddagen i anspråk. Ett 15-tal brandmän deltog i släckningen i natt.

Polisen har spärrat av brandplatsen för att göra en teknisk undersökning så fort omständigheterna tillåter.

Av Lennart Svenezon 044-18 55 68
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons