GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stopp i trafiken i Degeberga – butiker blev utan leverans

Degeberga • Publicerad 28 februari 2018

Vägen grusades och polisen var på plats för att dirigera, men lastbilar fortsatte att fastna i backarna i Degeberga under onsdagseftermiddagen och -kvällen. Köerna var stundtals långa. Klockan 22.21 meddelade Trafikverket att vägen åter var öppen för trafik.

Trafiken på väg 19 genom Degeberga stod mer eller mindre stilla under onsdagen. Kristianstadsbladets fotograf som var på plats vid lunchtid uppskattade att det då var ett 100-tal lastbilar som varken kom framåt eller bakåt i backen till Degeberga på grund av snön och det besvärliga väglaget.

– Det är totalstopp på båda håll, sa fotograf Tommy Svensson.

Kön byggdes på hela tiden.

Under eftermiddagen grusades vägen och polisen var på plats för att dirigera trafiken. Men lastbilarna fortsatte att fastna och köerna växte sig stundtals långa.

"Väg 19 är nu åter öppen för trafik. Observera att det fortfarande kan vara långa köer förbi olycksplatsen”, skrev Trafikverket i ett pressmeddelande klockan 22.21 på onsdagen.

Trafikstoppet orsakade även problem för livsmedelsbutiker i Degeberga vars leveranser antingen dröjde eller inte kom fram alls. Butiken Matöppet som även har gatuköket MjelarRasten fick varken fruktleverans, paketutlämning eller någon leverans från bageriet.

– Det var bara mjölken som tog sig fram men posten och fruktleveransen har inte kommit. Det var någon bagare som inte om fram på grund av snön så han fick vända, säger Magnus Håkansson som driver verksamheten med sin bror Jonas Håkansson.

Jonas Håkansson berättar att de kommer klara sig under dagen men gatuköket, som serverar ”dagens rätt” varje dag, får kanske kasta om i menyn.

– Varorna går ju åt snabbt, om min leverans inte kommer imorgon så får jag planera om dagen. Då får jag se om jag hittar något annat och köra en annan meny, säger Magnus Håkansson.

Snökaos i Degeberga. 100 lastbilar stod stilla.
Snökaos i Degeberga. 100 lastbilar stod stilla.Foto: Tommy Svensson
Snökaos i Degeberga. 100 lastbilar stod stilla. Sascha från Makedonien lägger på snökedjor.
Snökaos i Degeberga. 100 lastbilar stod stilla. Sascha från Makedonien lägger på snökedjor.Foto: Tommy Svensson
Snökaos i Degeberga. 100 lastbilar stod stilla.
Snökaos i Degeberga. 100 lastbilar stod stilla.Foto: Tommy Svensson
Läsarbild
LäsarbildFoto: Peter Cederblad
Läsarbild
LäsarbildFoto: Peter Cederblad

Läsarbild
LäsarbildFoto: Peter Cederblad
Läsarbild
LäsarbildFoto: Peter Cederblad
Läsarbild
LäsarbildFoto: Peter Cederblad
Läsarbild
LäsarbildFoto: Peter Cederblad
Maria SällbergSkicka e-post
Beri ZanganaSkicka e-post
Magnus GrunnonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.