Annons

Storbråk i Broby – ung kvinna knivhuggen

Broby • Publicerad 10 maj 2020 • Uppdaterad 11 maj 2020
Genrebilder, flygbilder, Östra Göinge, Broby.Broby inåt centrum
Genrebilder, flygbilder, Östra Göinge, Broby.Broby inåt centrum

Polis och ambulans har larmats till Broby där ett våldsamt slagsmål utbröt mellan flera personer på söndagskvällen. Slagsmålet skedde utomhus.

Annons

Larmet om bråket inkom vid 18.30-tiden på söndagen. Kristianstadspolisens inre befäl Ingela Hessbo hade någon timme efter larmet ännu inte några klara uppgifter kring vad som hänt.

– Det är något bråk som inträffat. Det är ett pågående ärende.

Polisens ledningscentral, region Syd beskriver händelsen som att flera personer kommit i bråk med varandra utomhus och att vissa av dem fått ta emot slag. Det rör sig om två olika grupperingar, alla inblandade boende i närheten av platsen där de rök ihop.

– Vi kan konstatera att där har varit bråk och att det utdelats slag mellan parterna. Någon har dessutom använt en kniv som man huggit en av parterna i armen med, säger Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral, region Syd.

Det är en ung kvinna som blivit stucken med kniven. Hon har förts till sjukhus med ambulans, men ska inte ha livshotande skador. Kvinnan är inte bara brottsoffer utan också gripen som misstänkt för misshandel.

En ung man, omkring 20 år, greps som misstänkt för att ha knivhuggit kvinnan. Mannen anhölls senare, polisen rubricerar händelsen i nuläget som grov misshandel. Under måndagsförmiddagen var mannen fortsatt frihetsberövad.

Totalt handlar det om sex målsäganden, alltså sex personer som uppgivit att de utsatts för brott i samband med sammandrabbningen.

Sigrid NurboSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons