Annons

Svenska Attac välkomnas lokalt

Att Attac nu har bildats i Sverige kan bidra till att rörelsen även växer snabbare i Kristianstad. Det säger Annika Ydrefelt, som sedan i höstas engagerat sig för att starta en lokalavdelning av Attac i Kristianstad.
Kristianstad • Publicerad 7 januari 2001

Under helgen bildades den svenska föreningen av Attac, en internationell globaliseringskritisk rörelse som bland annat har till mål att införa en skatt på valutaspekulation.

Men redan innan Attac bildades formellt har det funnits människor som varit intresserade av att bilda lokalavdelningar.

Annons

Annika Ydrefelt är en av dem.

Hon var visserligen inte på plats själv i Stockholm i helgen, däremot var nordöstra Skåne ändå representerat eftersom andra Kristianstadsbor åkt upp och deltog i bildandet av den svenska föreningen. – För oss kan det här betyda att vi kommer att konstituera oss lite fortare än vi annars tänkt, säger Annika Ydrefelt.

– Här har vi nu hittills försökt bli så många att vi känner det är lönsamt att träffas och utbyta information. Nu är vi upp till tolv personer som träffas regelbundet, varav sex-sju är medelålders och fyra ungdomar. Det är en rätt så bra start. I Kristianstad bildas inte föreningen först. Istället har Annika Ydrefelt valt att försöka med en studiecirkel, för att alla ska kunna lära sig.

– Ingen ska behöva gå med i vår förening och vara tveksam till vad vi står för, säger hon.

Ydrefelt tror också att lokalavdelningen i Kristianstad, om och när den bildas på riktigt, väljer att ansluta sig till den svenska föreningen nu när det finns en sådan.

clifford.johansen

@kristianstadsbladet.se

Av Clifford Johansen 044-18 56 40
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons