Annons

Svensköp Livs får nya ägare

Kristianstad • Publicerad 21 januari 2004

Svensköps Livs är räddat. Syskonen Rose-Marie och Egon Persson från orten tar över den 1 mars.

Kristianstadsbladet har berättat att de nuvarande ägarna, Evy Johansson och Inger Isaksson, kommer att stänga butiken den sista januari om ingen ny ägare går att finna. De har drivit butiken tillsammans sedan 1996, vid sidan om sina liv som lantbrukarhustrur med djur på gårdarna. De har inte tröttnat, det är lönsamheten som är för dålig.

Annons

Men Rose-Marie och Egon Persson tycker som många andra att bygden behöver butiken. För att rädda den från nedläggning tar de över den 1 mars. Till dess fortsätter Evy Johansson och Inger Isaksson.

Syskonen Persson har ingen butiksvarna sedan tidigare, men Egon har ett entreprenadföretag i Småland och Rose-Marie sköter bokförningen. De har en del idéer om hur butiken ska förnyas. Det vill bygga både om och till, om de kan få byggnadslov. De kommer också att ha en person anställd.

De köper även fastigheten från 1883 där butiken ligger.

Ulf Norenius

SVENSKÖP
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons