Annons

Tandläkare spelar saxofon för vårdpersonal: ”Vill hylla våra kollegor”

Balkongapplåderna för att hylla vårdpersonalens insatser under coronapandemin har spritt sig över världen. Nu hänger tandkliniken Oral Care i Kristianstad på.
Kristianstad • Publicerad 1 april 2020
Ameer Mery, tandläkare, Muntadher Dakhil, klinikchef, och Robin Lindén, tandläkare, spelar för vårdpersonalen från kliniken på Lilla Torg.
Ameer Mery, tandläkare, Muntadher Dakhil, klinikchef, och Robin Lindén, tandläkare, spelar för vårdpersonalen från kliniken på Lilla Torg.Foto: Privat

Har man haft vägarna förbi Lilla Torg klockan 20 de senaste kvällarna har det varit svårt att missa. Då har tonerna till ”Du gamla, du fria” på ljuv saxofon dundrat över torget.

– Vi har ett bra läge från vår klinik, så vid åttatiden spelar vi om vi kan och har möjlighet, säger Muntadher Dakhil, tandhygienist och klinikchef.

Annons

Kollegan Robin Lindén, tandläkare, står för musiken. Själv sköter Muntadher Dakhil den tekniska biten (det vill säga högtalaren mot torget). Budskapet är enkelt.

– Vi vill göra en hyllning till våra kollegor, vårdpersonalen som verkligen kämpar och gör sitt bästa i de här dagarna, säger han.

Även fortsättningsvis är det nationalsången som gäller.

– Det är den vi satsar på, den är fin. Vi vill ge hopp om liv och sprida glädje till folk. Man märker oron bland människor, men tillsammans är vi starka.

Här saknas innehåll

Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons