Annons

Taxibolag kör färdtjänst på julafton

Taxibolag anlitas för färdtjänstresenärer under julafton. Kommunen ordnar med extraresurser för att undvika kaos i bokningssystemet.
Kristianstad • Publicerad 20 december 2002

– Vi har sett att bokningssituationen är problematisk och har tagit kontakt med Taxikurir och Åhus Taxi, säger färdtjänsthandläggaren på kommunen, Bo Rosengren.

– För att kunna erbjuda alla transport sker det större samordning än vanligt. Man får bara beredd på att man kan få flytta sin resa något, säger han.

Annons

Han säger att resorna med taxibolagen är till för dem som inte har lyckats boka sin resa via Samres.

– Vi kommer att stämma av bokningarna mot den redovisning vi får från taxibolagen. Är det så att någon har bokat av Samres och åker med dessa, får man betala resan själv. Det är ett sätt att klara trafiken. Annars kan det bli kaos i planeringen med Samres och det vill vi undvika, säger Bo Rosengren. Resenärer som har månadskort får erlägga egenavgift under julaftonsresan och sedan ta kontakt med kommunen för att få ersättning för egenavgiften.

– Åhus Taxi och Taxikuriren har inte tillgång till uppgifterna om vem som har månadskort.

Under övriga dagar i helgerna är det inte lika kritiskt, enligt Bo Rosengren, utan det ska kunna gå att lösa med de ordinarie resurserna.

Marcus Haraldsson

Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons