Annons

Teater och föreningsliv i samverkan

Representanter från Kristianstads föreningsliv mötte ansvariga för Teater Nostra i går kväll. Gustaf Hellströms ”Snörmakare Lekholm får en idé” utspelar sig under 1800-talets Kristianstad. Att få med föreningar från bygden är ett sätt att placera föreställningen i ett nutida socialt sammanhang.
Kristianstad • Publicerad 5 april 2001

Katarina Weidhagen från Teater Nostra uttryckte en viss besvikelse över att inte fler föreningar kom till gårdagens möte. Det fanns ett tiotal representerade. De som kom var hon dock väldigt glad att se. Teater Nostra har ambitionen att vara förankrad i bygden. Därför är det viktigt att få in vanliga människor både i teaterproduktionen och kringverksamheten.

–Tanken är att teaterbesökarna skall kunna komma till Tivoliparken ungefär en timme innan föreställningen för att exempelvis dansa, se på uppträden eller bara dricka en öl, säger Katarina Weidhagen.

Annons

Ett annat sätt är att blanda professionella skådespelare med amatörer från Kristianstad.

Det skall vara omkring 16 amatörer i pjäsen. En kör från Sveriges Pensionärsförening i Kristianstad kommer att bjuda på körsång i Tivoliparken. Samtidigt skall Kristianstads gammeldansgille dansa och lära ut olika danser.

När öronen och benen fått sitt kan man låta ögonen vila på levande tavlor. Lilian Fredriksson från Kristianstads Scenforum berättar att de tänker illustrera kända konstverk – med bara sina kroppar till hjälp.

nyheter

@kristianstadsbladet.se

Av Jimmy Vulovic 044-18 55 00
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons