Annons

Tolv korttidsplatser försvinner inom kort

Om två veckor kan tolv korttidsplatser inom äldreomsorgen i Kristianstad försvinna. Då fattar omsorgsnämnden beslutet om de ska läggas ner eller vara kvar.
Kristianstad • Publicerad 15 augusti 2009

Enligt en utredning som förvaltningen gjort anses tolv platser kunna stängas utan negativa konsekvenser för kunderna.

I dag finns 60 platser fördelade på Opalen, Stafres rehab och Björkens kortvård. En av anledningarna till att man vill ta bort platserna är ekonomisk, besparingen blir 4,4 miljoner kronor. Men förvaltningen anser också att behovet av korttidsplatser har minskat efter de senaste årens satsning på hemrehabilitering. Att rehabiliteras efter en längre sjukhusvistelse i hemmet är mer framgångsrikt än att gå vägen via ett korttidsboende. Om de tolv platserna försvinner lär dock behovet av hemrehabilitering öka.

Totalt 8,63 årsarbetare berörs av förändringarna. Ännu har ingen varslats, utan förvaltningen försöker hitta nya platser inom övrig verksamhet.

Åsa Carlsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons