Annons

Trångt på 25:e rocken

Många har jobbat mycket för att göra den 25:e Tivolirocken i följd till en av de kanske mest minnesvärda. Inte minst den bredd som kunde spåras i 2008 års program måste lyftas fram.
Kristianstad • Publicerad 13 juli 2008
Bild: Lasse Ottosson
Bild: Lasse OttossonFoto: 

Hip hop med Petter.Hårdrock med Evergrey. Joddla med Sivsbuskisgung och givetvis mängder med rock. Från gammal nypunk i raketfart med ett återförenat De Lyckliga Kompisarnatill Timo Räisänensvälsjungna indiepop. Faktiskt en av de stora behållningarna i år.

Timo har verkligenblivit en sångare av hög klass. Då ska man ju ha i minnet att han delvis är sprungen ur den göteborgska falsksångarskolan. Andra representanter därifrån återfinns i Hästpojken, där forne Bad Cash Quartet-sångaren Martin Eliassonoch Broder Daniel-trummisen Lars Malmros(Pop-Lars kallad) för traditionen vidare.

Annons

"Shane MacGowan" är en liten poppunkraket som är svår att motstå. Gruppen tjänade helt klart på det tyngre sound som strålade från Parkscenen.

DLK,ja. Lite som Joddla Med Siv - detta festivalfenomen som varje gång fyller hela halva parken med allsångssugna fans - fast med andra rötter. Mart Hällgrens texter är lättsamma vardagsbetraktelser. Inga dystra miner syns det här, och seneftermiddagens högsta skrålfaktor var ett faktum när publiken hängde på i refrängerna.

Bra flyt och minimala tidsförskjutningar gjorde Tivolirock 2008 till en väloljad tillställning. Det gick helt enkelt som smort.

Kul att se uppslutningen när Sahara Hotnights drog igång sin något lättviktiga partyrock. Man fick verkligen stångas för att få plats i detta väldiga folkhav som återigen fyllde Tivoliparken i Kristianstad. 5 500 personer totalt. Vädret hotade att ställa till det med hagelskurar och annat tidigare under dagen. Men frånsett några glada stänk under Timo-spelningen höll vädergudarna och Kid Skreol sams.

The Spitts är svåraatt helt begripa sig på. De antar mer och mer formen av ett andra klassens The Hives. Inledningen av deras konsert på Träscenen var något haltande, både vad gäller musik och mellansnack. Men det tog sig. Och på upploppet hittade bandet rätt. "I"m In Love" satt som en smäck som sistalåt.

Och denne Love Antelloch hans Florence Valentinesen. Vilken säker liveakt! Tidigare år har Dexy"s Midnight Runnersvarit den allra tydligaste influensen.

Men det lutar allt mer åt Clash-hållet för att uttrycka det milt. "Pokerkväll i Vårbygård" och "Upp på sociala" övertygar varje gång.

Blåssektionen gör sitt för att fylla bandets dynamiska arrangemang med liv.

Tivolirock 2008 hade något för alla. Både musikfans och festsugna fick sitt.

Christer Paulstrup
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons