Annons

Tre nyheter efter Sting-stolen

Kristianstad • Publicerad 24 januari 2004
Bordet Level är ett direkt resultat av stolen Sting och nästa nyhet från Blå Station. Det ska monteras nästa vecka för presentation på mässan i Stockholm, berättar vd Johan Lindau. Bilder: Tommy Svensson
Bordet Level är ett direkt resultat av stolen Sting och nästa nyhet från Blå Station. Det ska monteras nästa vecka för presentation på mässan i Stockholm, berättar vd Johan Lindau. Bilder: Tommy SvenssonFoto: 

Åhus

Aluminiumstolen Sting har gått från klarhet till klarhet.

Annons

Och på Stockholmsmässan 4-8 februari har Blå Station tre nyheter: stolen med armstöd och ett tillhörande bord samt en fåtölj – alla med samma formgivare.

Stolen Sting är formgiven av Stefan Borselius och Fredrik Mattson.

Den är producerad av Blå Station i Åhus och var nyheten på förra årets möbelmässa i Stockholm. Sedan dess har stolen gått från klarhet till klarhet och bland annat utsetts till Årets Möbel 2004, enligt inredningsmagasinet Sköna Hem.

– Natur, svart och röd är standardfärgerna på denna stol av strängpressad aluminium, men den går att få i åtminstone ett 20-tal alternativ, säger Blå Stations vd Johan Lindau.

– När vi nu presenterar bordet Level, med formpressad fot och strängpressat stativ av aluminium, är det ett direkt resultat av stolen, säger han.

Samma formgivare ligger bakom fåtöljen Snooze, som utmärker sig med varmformad stoppning och tyg i ett och med ett mönster som en ornamentering.

– Det är en låg fåtölj, som blir ett bra komplement till Sting-stolen, säger Johan Lindau.

Karin Hallengren

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons