Annons

Tre öringar högg i Gärds Köpinge

Deltagarna i nyårsdagens Öringhugget fick ett soligt men kyligt premiärfiske. De flesta drog mest upp pinnar, men några fick öring på kroken.
Kristianstad • Publicerad 1 januari 2004
Roger Olsson och Sven Olsson instruerar några av de första tappra fiskarna på nyårsdagens morgon.
Roger Olsson och Sven Olsson instruerar några av de första tappra fiskarna på nyårsdagens morgon.Foto: 
Jonathan Nilsson från Åhus var en av de många barn som provade fiskelyckan i Vramsån i Gärds Köpinge i går. Bilder: RONNIE SMITH
Jonathan Nilsson från Åhus var en av de många barn som provade fiskelyckan i Vramsån i Gärds Köpinge i går. Bilder: RONNIE SMITHFoto: 

Ett trettiotal fiskare tog chansen att dra upp årets första öring när Köpinge fiskevårdsområdesförening för första gången ordnade fiske på nyårsdagen. Vramsån flyter genom byn, kantad av buskar i vinterskrud.

– Kan du tänka dig en bättre plats att fiska på? frågar Ronny Dahl, ur föreningens styrelse och slår ut med handen mot ån, boulebanan och fotbollsplatsen. Det är för att locka nya fiskare från när och fjärran som fiskevårdsföreningen håller nyårsfiske.

Annons

– Vi vill göra en liten grej av fisket för att presentera ett mycket fint fiskevatten, säger Sven Olsson, ordförande i föreningen.

Visst nappade det i går, men för en del mest i trä.

– Jag har precis nappat en pinne, förklarar Karl Kajsson, tre år.

Spänningen lyser i ögonen på honom när han drar in sin rev. Mamma Desirée Börjesdotter njuter av att komma ut en stund i friska luften.

– Man är ju lite trött på nyårsdagen, säger hon och hjälper samtidigt Niclas Hurtig, sju år, trassla loss fiskelinan. För Desirée Börjesdotters del gör det inte så mycket om det inte blir någon öring på bordet. Några av de 28 som löst fiskekort kunde äta fisk till kvällsmat.

– Tre öringar drogs upp och en gädda, berättar Sven Olsson.

Lars Pålsson, från Kristianstad, tog en öring på 3900 gram och Sigurd Englesson, från Åhus, drog upp en om 2030 gram. De som inte passade på att fiska i går får tåla sig tills den 15 februari när föreningen håller det riktiga premiärfisket. Men ordföranden lovar smygpremiär på nyårsdagen också till nästa år.

– Det har varit ett stort intresse och gensvar från fiskarna att kommer igen nästa år också, säger han.

Åsa Pearce

044-18 55 36

asa.pearce@kristianstadsbladet.se

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons