GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tusentals brev brann upp

En lastbil började brinna på väg till Postnord i Kristianstad i fredags. 30 000 brev kan ha gått förlorade.
Kristianstad • Publicerad 8 juni 2020 • Uppdaterad 8 juni 2020
Foto: Bosse Nilsson

Lastbilen var på väg från brevterminalen i Malmö till Postnord i Kristianstad i fredags eftermiddag, när den av okänd anledning fattade eld. Lasten bestod av 30 000 brev.

– Vi vet inte i dagsläget om något går att rädda, säger Marcus Jones, distributionsområdeschef på Postnord i Kristianstad.

Det rör sig om ekonomipost, B-försändelser, där postnumret börjar med 29. Breven skulle ha delats ut på måndagen i Kristianstadsområdet.

Nu står lastbilen på verkstaden, men man har ännu inte lyckats öppna den och därför är det omöjligt att säga hur mycket av posten som kan räddas och så småningom delas ut.

– Kan vi läsa vem som är mottagaren kommer vi att dela ut brevet. Vi hoppas få klarhet i hur mycket som går att rädda under veckan, säger Marcus Jones.

Lasten bestod framför allt av brev, inte paket.

– Om man saknar en försändelse vänder man sig till avsändaren i första hand. Man får gärna ringa vår kundservice, men vi kommer inte att kunna svara eftersom de inte är spårbara, säger Marcus Jones.

Ingela RutbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.