Annons

Underbar dag för skridskoåkning

Isen har lagt sig på vattnen vid Härlövs ängar. Och när solen visade sig från sin bästa sida i söndags, var det många Kristianstadsbor som dammade av skridskorna, packade matsäck och laddade termosen med choklad, för att sedan njuta av en heldag i vintervädret.
Kristianstad • Publicerad 14 januari 2001
Hans Helgesson tog barnbarnet Ludvig, två år, med sig i pulkan och satte fart på isen, till Ludvigs förtjusning.
Hans Helgesson tog barnbarnet Ludvig, två år, med sig i pulkan och satte fart på isen, till Ludvigs förtjusning.Foto: Tog fart.
Evelina Helgesson hittade glidet.
Evelina Helgesson hittade glidet.Foto: På stadiga ben.

För Johanna Sjölin och Anna Nordkvist var det säsongspremiär på skridskorna. Efter ett par timmars åkning passade de på att ta en välbehövlig fika i solgasset.

– Det var jättelänge sedan som vi åkte skridskor ute, konstaterar tjejerna som åkte skridskor tillsammans med ett helg gäng vuxna och barn.

Annons

– Förr åkte vi ofta på Råbelövssjön, men det var länge sedan det var tillräckligt kallt, så det känns ljuvligt att få en sådan här dag. Jag tror vi nordbor behöver lite vinter, säger Kristina Nordkvist. Hans och Ann-Christine Helgesson hade tagit barnbarnen Evelina och Ludvig med sig ut på isen.

Härlövs ängar är gamla skridskostråk för morfar.

– Vi åkte mycket här förr, men då brukade isen lägga sig så man kunde åka in på kanalerna i stan, och långt bort mot Vilan. Idag får man vara lite mer försiktig eftersom det är strömt här och där, men vi har tittat igenom och det ser inte ut att vara någon fara.

Närmast land bar i alla fall isen säkert, till glädje för alla dem som passade på att vintersporta, när Skåne för ovanlighetens skull fick lite kyla.

carina.nilsson@kristianstadsbladet.se

Av Carina Nilsson 044-18 55 81
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons