Annons

Ung biltjuv dömd till socialvård

Kristianstad • Publicerad 22 januari 2004

KRISTIANSTAD. Den 17-årige pojke som stal firmabilen från en hjälpsam företagare i Arkelstorp har nu dömts till nödvändig vård inom socialtjänsten.

Ynglingen placeras i familjehem med en vårdplan som syftar till att förhindra att hans begynnande kriminalitet fortsätter samt stärka hans självkänsla.

Annons

Företagaren var på firman och arbetade vid 19-tiden, söndagen den 31 augusti. Då kom det en kille dit och frågade om han kunde få hjälp med sin moped, som havererat. Mannen skjutsade honom till en bensinmack för att köpa tändstift. Där fanns inga sådana tändstift och killen fick åka med tillbaks till sin moped. Mannen lämnade därefter bilen olåst med nycklarna i och gick in för att fortsätta arbeta. När han skulle köra hem var bilen försvunnen. Det var 17-åringen som tagit den för att kunna ta sig hem till Knislinge sedan mopeden gett upp.

Dessutom passade någon okänd på att stjäla egendom ur bilen när ynglingen hade lämnat den olåst och obevakad.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons