Annons

Ung kvinna dömd för dödsolycka

Kristianstad • Publicerad 24 januari 2004

KRISTIANSTAD. En 24-årig kvinna har dömts för att hon vållat olyckan med dödlig utgång på Östra Sönnarslövsvägen vid Tollarp på förmiddagen lördagen den 29 mars 2003.

Tingsrätten anser det ställt utom allt tvivel att det var kvinnans bil som kommit över på motsatt körbana och där frontalkolliderat med en mötande bil. Den 76-årige föraren av den bilen klämdes fast och skadades så svårt att hans liv inte gick att rädda.

Annons

Att kvinnan inte i tid uppmärksammat att hon delvis kommit över på motsatta körbanan, måste enligt rätten, bero på att hon i väsentlig mån brutit i uppmärksamhet under körningen.

Kvinnan säger att hon varit och handlat i Tollarp och körde hemåt. Hon minns bara att hon plötsligt såg en vit bil komma emot henne innan det small och krockkudden utlöstes. Hon skadade ena foten vid kollisionen.

Tingsrätten dömer henne för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död till villkorlig dom och 80 dagsböter på totalt 2400 kronor.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons