Annons

Utpekad bulvan stäms i tvist om fastighet

Kristianstad • Publicerad 29 januari 2004

Det finns risker med att anlita en bulvan som ägare av en fastighet, exempelvis att bulvanen efter en konflikt gör anspråk på fastigheten.

Den saken påstår en 48-årig man att han råkat ut för i Kristianstad. Mannen ville köpa en fastighet för att driva rörelse i den hösten 2002.

Annons

Priset skulle vara cirka en miljon kronor, vilket han har betalat. Mannen fick dock av banken uppfattningen att han inte kunde stå för lagfarten, eftersom han inte varit tillräckligt länge i Sverige.

Han kom därför överens med en kvinna att hon som bulvan skulle köpa fastigheten för hans räkning.

Upprinnelsen till problemet var att mannen i början av 2003 kom överens med en anställd att denne skulle överta kvinnans roll som bulvan. Männen råkade dock i konflikt. Det ledde till att den påstådde bulvanen stängde av elleveranserna till fastigheten och begärt handräckning för att få 48-åringen avhyst ur fastigheten.

Den 48-årige mannen svarade med att anlita advokat Björn Attnarsson. I går vände han sig till tingsrätten med yrkandet att rätten ska förklara att hans klient har bättre rätt till fastigheten än den andre mannen.

Lennart Svenezon

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons