Annons

Utredning om fel del av sköldkörteln opererats

Kristianstad • Publicerad 19 januari 2004

Efter att en privatperson anmält till hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd att han fått fel del av sköldkörteln bortopererad har Centralsjukhuset inlett en internutredning.

– Sedan får vi se om vi har missat något som borde ha anmälts eller om inte alla uppgifter finns med i anmälan, säger chefläkare Ann-Christin Andersson på CSK.

Annons

En man anser sig ha blivit felbehandlad när ena delen av hans sköldkörtel opererades bort för drygt ett år sedan. Efter en månads sjukskrivning och en efterkontroll, som visade normala värden, började han arbeta igen. Ganska snart blev han trött och hängig och gick upp i vikt.

När besvären pågått i två månader tog han kontakt med sin familjeläkare och då visade sig värdena ha försämrats. Vid närmare undersökning kom man fram till att den högra delen av sköldkörteln opererats bort istället för den vänstra. Mannen hävdar nu att fel del opererades bort och har därför gjort en anmälan till ansvarsnämnden. För att undersöka vad som verkligen hänt har Centralsjukhuset inlett en internutredning.

Sjukhuset har en skyldighet att anmäla felbehandlingar till socialstyrelsen, men den här händelsen har inte anmälts. Ann-Christin Andersson har inte tidigare hört talas om fallet och har därför bett verksamhetschefen att sätta sig in i ärendet.

– Man ska komma ihåg att alla uppgifter inte alltid finns med i anmälan, säger hon.

Ingela Rutberg

Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons