Annons

Väder: Kristianstad varmare än i Turkiet – ”Ta på dig solhatt”

Tisdagen ser ut att bli en riktigt het dag för nordöstra Skåne, särskilt runt Hässleholm där temperaturen kan nå 28 grader, varmare än många av de klassiska europeiska turistorterna.
Kristianstad • Publicerad 1 juni 2020
Foto: Berit Roald

Har du badat ännu? Om inte kanske tisdagen får dig på sådana tankar. Temperaturen i nordöstra Skåne kommer att krypa över 25 grader och därmed bli minst lika varmt eller varmare än i exempelvis turkiska badorten Antalya.

– Det ser ut att bli den sista riktigt varma dagen på ett tag, säger Maria Augutis, meteorolog på StormGeo. Det kanske kan bli 27 grader lokalt.

Annons

Samtidigt finns det risk för regn.

– Så det är en fråga om maxtemperaturerna hinner nås innan de eventuella skurarna.

I Hässleholm finns störst chans till riktigt höga tisdagstemperaturer.

– Hässleholm kan faktiskt få 28 grader.

– Något som är viktigt att nämna är att när det är så här torrt och varmt så är risken för brand i skog och mark hög, så tänk på det. Och det är ett högt UV-index i stora delar av landet. Det är viktigt att skydda sig ordentligt och kanske sätta på sig en solhatt.

Under onsdagen drar så det svalare vädret in.

– Det blir runt 20 till 21 grader i Skåne med växlande molnighet och sedan, på torsdag, sjunker temperaturen ytterligare. Det ser ut som att helgen kommer att vara rätt så ostadig.

Sigrid NurboSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons