Annons

"Välkommet, men det räcker inte"

"Regeringen ska ta ansvar och betala hela kostnaden för vaccinationerna mot den nya influensan", tycker Ingrid Lennerwald (S), regionråd.
Kristianstad • Publicerad 25 augusti 2009

– Och det kunde den ha sagt redan i maj, så hade många människor sluppit oron under hela den här perioden. En hel pandemi kan ge kostnader som ingen kan överblicka. Det kan bli ett milt scenarium. Eller inte – ingen vet.

Uppskattningsvis en åttondel av en miljard – brukar vara ett mått för Region Skåne vid fördelning av statliga pengar – blir 125 miljoner.

Annons

– Välkommet, men det räcker inte, säger Ingrid Lennerwald.

Folkpartiets regionråd Gilbert Tribo är glad över att folkhälsoministern Maria Larsson (KD) sagt ja till åtminstone bidrag till landstingen för pandemivaccinationer. Men säger att man ännu inte vet om pengarna fördelas i procent eller utifrån hur många som vaccineras.

Själva vaccinet på 2,4 miljoner doser kostar regionen 160 miljoner. Till det kommer kostnader för personal, kanyler etcetera. Totalen ligger på 300 miljoner.

Gunilla Ingels
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons