Annons

Vattenstöld straffar sig efter årsskiftet

Från årsskiftet riskerar den som olovligen kopplat sig på kommunens VA-system att få betala en straffavgift för tilltaget. För fastigheter ägda av privatpersoner blir vitet 5 000 kronor medan företag får betala 25 000 kronor. Dessutom tillkommer den normala anläggningsavgiften.
Kristianstad • Publicerad 27 augusti 2009

– Vi upptäcker i snitt fyra fall per år. Som längst har en fastighet varit ansluten i tio år utan att betala något för vattnet, säger Kristianstads kommuns tekniska chef Jan Westberg.

Enligt tekniska nämndens beslut ska den så kallade kontrollavgiften inte tas ut retroaktivt. Mot det reserverade sig Socialdemokraterna, som anser att kontrollavgiften ska tas ut tre år bakåt.

Hittills har inget upptäckt fall polisanmälts, men om beslutet från tekniska nämnden godkänns av kommunfullmäktige så kommer också anmälan att övervägas i grova fall.

Matti Stenrosen
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons