Annons

Zenithuset utökar och flyttar

Nybildade Zenithuset, som drivs av Barbro Geers, utökar sin verksamhet i vår. Från och med april kommer de tio anställda att bli närmare 25.
Kristianstad • Publicerad 23 januari 2004

Zenithuset kommer då inte bara att göra utredningar åt försäkringskassan utan också kunna ordna rehabilitering.

År 2000 startade Barbro Geers och Anita Bengtsson Zenit Rehabilitering AB i Östanå. För ett år sedan utvecklade Barbro Geers sin del av verksamheten som handlade om försäkringsmedicinska utredningar. Den lade hon på långvårdssjukhusområdet, LVSK, i centrala Kristianstad.

Annons

Vid årsskiftet lades Zenit Rehabilitering AB ned. Istället utvecklar Barbro Geers nu sin utredningsverksamhet under namnet Zenithuset. Samtidigt flyttar Anita Bengtsson den del av verksamheten som hon drivit i Östanå, vilket Kristianstadsbladet berättade igår. Hittills har Zenithuset gjort utredningar åt försäkringskassan, men nu utökar Barbro Geers verksamheten så att den omfattar alla de bitar som kan bli aktuella i en rehabiliteringsprocess. De tio anställda kommer att bli närmare 25 som tar över hela läkarvillan vid busstorget.

Där kan personer som varit sjukskrivna under lång tid få hjälp att komma tillbaka. De kan få yrkesvägledning och hjälp att prova ett nytt arbete eller gå en massörutbildning till exempel.

På det sättet vill Barbro Geers kunna ge en helhetslösning, så att personerna som Zenithuset utrett kan få sin rehabilitering på samma ställe, om Försäkringskassan säger ja till det.

– Finns allt inom samma hus blir det lätt att bygga på. Man är trygg för att man känner personalen sedan tidigare och man tappar inte fart i rehabiliteringen, förklarar hon. När Anita Bengtsson och Barbro Geers startade i Östanå 2000 drev de rehabiliteringen i internatform, men nu kommer den att bli på dagtid för att personerna ska kunna pröva det de lär sig direkt i vardagen. Det kan handla om att närma sig sin arbetsplats igen eller hantera relationer på ett nytt sätt.

– Det finns inga mallar. Det handlar om att hitta individuella lösningar, säger Bodil Olofsson som är samordningsansvarig och kommer att hålla i rehabiliteringen.

Allt samlas under samma tak, i läkarvillan som vetter åt busstorget och håller på att renoveras för Zenithusets räkning. När huset öppnar den 1 april ska både läkare, psykologer, sjukgymnaster, sjuksköterskor, mentala tränare och massör finnas där för att kunna ta hand om de personer som ska rehabiliteras.

Ingela Rutberg

044-18 55 65

ingela.rutberg@kristianstadsbladet.se

Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons