Kultur & Nöje

Pippi Långstrump på musikalexport nära dig

Kristianstad Artikeln publicerades
”Pippi kommer till stan”. Nöjesteatern i Malmö återuppsätter sin musikal och skickar den på Skåneexport i höst.
Foto:Julius production
”Pippi kommer till stan”. Nöjesteatern i Malmö återuppsätter sin musikal och skickar den på Skåneexport i höst.

Musikalen om Astrid Lindgrens egen girl power-figur har premiär i Malmö i augusti. Sedan går ”Pippi kommer till stan” på export till bland annat Kristianstad, Hässleholm och Ystad.

Lindgrens favorituppsättning i Staffan Götestams format – så beskriver nöjesproducenten Julius Malmström musikalteaterföreställningen som nu sätts upp på Nöjesteatern i Malmö. Den 30 augusti är det premiär.

Men det är inte bara sydvästra Skåne som får nära till Pipp-musikalen. Uppsättningen går på export till Kristianstads arena den 19 september, Hässleholm Kulturhus dagen därpå och får grand final på Ystads teater den 10-11 oktober.

I år har sagofiguren Pippi Långstrump funnits i 70 år. Hennes upphovskvinna Astrid Lindgren skulle i sin tur ha fyllt 100. Detta dubbeljubileum firar Nöjesteatern med familjetillställningen ”Pippi kommer till stan”.

    Över 20 medverkande på scen bjuder på sång och dans och busiga upptåg med välbekanta karaktärerna Pippi, Tommy & Annika, Kling & Klang, Dunder-Karlsson och Prussiluskan. Samt en 100 000 kronors Lilla Gubben.

    Offentliga biljettsläppet är den 23 april.