Kultur o Nöje

"Jag gillar hennes ryggrad"

Kultur o Nöje Artikeln publicerades
Gladys Del Pilar, följer med Anna Bromée till Kulturkvarteret på torsdag.
Foto:NORA LOREK / TT
Gladys Del Pilar, följer med Anna Bromée till Kulturkvarteret på torsdag.

Gladys del Pilar rev av en knippe Motownklassiker på Yllan i helgen. Redan på torsdag är hon tillbaka i Kristianstad – men då är det Edith Piaf för hela slanten.

1 Den 23 februari kommer du tillbaka hit med musikföreställningen "Jag ville dansa med lyckan", där du och Anna Bromée sjunger och berättar om Edith Piaf. Hur ser din relation ut till den franska "sparven"?

– Det är en kul utmaning. Jag har aldrig någonsin trott att jag skulle göra Piaf, hennes musik har varit så pass långt ifrån mig. Men det har blivit ett kul möte med hela den här berättelsen, att få ta del av vem Edith Piaf var.

3 Vad har det gett dig?

– Jag har fått en helt ny synvinkel på henne. Vilken kämpe, hon var fantastisk, men förmodligen inte heller lätt att stå ut med. Från det att hon blev upptäckt, till henens död fanns det sorg i hennes liv, men samtidigt en otrolig glädje.

4 Vad är essensen i Edith Piafs musik, för dig?

    – Hon la så väldigt mycket uttryck i musiken, väldigt mycket kärlek. Hon var en väldigt kär kvinna, hade lätt att bli kär. Hon var också väldigt tuff – "Jag ångrar ingenting!". Man hör att hon kunde ge svar på tal när det behövdes.

    – Jag gillar hennes ryggrad. Hon stod upp för sig själv när det behövdes. Hon var inte stor på jorden men väldigt stor i orden.