unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

100-årig krigsveteran hedras med film

Historien om den brittiske krigsveteranen Tom Moore, "Kapten Tom", blir film.
Historien om den brittiske krigsveteranen Tom Moore, "Kapten Tom", blir film.
Foto: Joe Giddens/PA via AP

Historien om den brittiske krigsveteranen Tom Moore, som blev "Kapten Tom" med britterna när han samlade in 33 miljoner pund till sjukvården under coronakrisen, blir film, skriver The Guardian. Moore samlade in pengarna – motsvarande nära 374 miljoner kronor – genom att promenera 100 varv i sin trädgård före sin 100-årsdag och samtidigt uppmana människor att donera om de stödde initiativet.

Enligt filmens producenter kommer filmen, som ska spelas in 2021, att handla om viljestyrka och människans inneboende kraft.

"Vi är hedrade över att få berätta denna unika och inspirerande historia och ser fram emot att publiken får lära känna personen bakom rubrikerna", säger producenterna i ett uttalande.

Vem som ska spela huvudrollen i filmen är än så länge okänt, men Tom Moore har själv ett par tips.

"Jag känner inga 100-åriga skådespelare, men jag är säker på att Michael Caine eller Anthony Hopkins skulle göra ett fantastiskt jobb om de är redo att åldras", säger han till tidningen.