Annons

50 000 personer kan välkomnas till Glastonbury

Musik • Publicerad 9 maj 2021
Glastonburyfestivalen 2019. Arkivbild.
Glastonburyfestivalen 2019. Arkivbild.Foto: Grant Pollard

När coronarestriktionerna lättar i Europa börjar konsert- och festivalarrangörer vädra morgonluft. Glastonburyfestivalen i England blir inte av i år, men arrangörerna har ansökt om att få anordna ett två dagar långt evenemang i höst – med kapacitet för 50 000 personer, skriver Somerset Live.

Det är visserligen betydligt färre besökare än de omkring 200 000 i publiken som Glastonbury brukar ha, men väldigt mycket mer än på någon brittisk konsert det senaste året. Tidigare i maj tillät myndigheterna ett konsertexperiment med 5 000 i publiken i Liverpool.

Troligen kommer bara huvudscenen på festivalområdet att användas om evenemanget blir av i september. Ett möte med lokala myndigheter hålls den 12 maj, där man bland annat ska diskutera coronasäkerhet och ljudnivåer.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons