Annons

Ajvide Lindqvist skriver långt om kärlek

Litteratur • Publicerad 12 juni 2020
John Ajvide Lindqvist. Arkivbild.
John Ajvide Lindqvist. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

I mars nästa år ges John Ajvide Lindqvists nästa roman "Vänligheten" ut.

Boken beskrivs som författarens hittills största (700 sidor), snällaste – och otäckaste.

Annons

"Det är inte mycket av våld eller blod, däremot den obehagliga premissen att något får den enkla, vardagliga vänligheten människor emellan att vittra sönder i Norrtälje under ett par höstmånader. Det är min längsta roman hittills, och framför allt så handlar den om kärlek", säger John Ajvide Lindqvist i ett pressmeddelande.

"Vänligheten" är en svensk samtidsroman som spänner över 30 års tid. Stora händelser i Sverige och världen gestaltas i mikroformat i Norrtäljetrakten, där de "lika vanliga som udda" personerna Anna, Siw, Marco, Maria, Johan och Max lever. Deras öden sammanlänkas när en gul container dumpas i Norrtäljes hamn en sensommardag. Snart står det klart att dess innehåll kommer att förändra det som alla har tagit för givet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons