Annons

Alice Babs, Makeba och Lasse Stefanz – Minnesluckan i dessa Mellotider

Ni kanske har noterat det, på lördag kväll är det Andra chansen-tävling i Arenan. Men musiken har länge haft både första och andra chansen i Kristianstad. Dagens minneslucka innehåller flera starka musikmöten.
Minnesluckan • Publicerad 2 mars 2018
Kristianstads dansbandsstolthet Lasse Stefanz framför nylackade första turnébuss. Året var 1975.
Kristianstads dansbandsstolthet Lasse Stefanz framför nylackade första turnébuss. Året var 1975.Foto: Bo Ingvar Jönsson

Minnesluckan är vår satsning på att berätta minnenas historia genom bilder. Efter den smakfulla starten med konditorier är det andra melodier som gäller nu.

För tredje fredagen i rad visar vi fotografier på några av alla de musiker, band, konserter och scener som har funnits i Kristianstad med omnejd. Melodifestivalens premiärbesök i Kristianstad är kul, men är långt ifrån det första stora besöket.

Annons

Tack alla ni som hör av er med kommentarer, kunskap, egna fotografier och uppmuntrande ord – det är hur bra och viktigt som helst. På så sätt blir Minnesluckan rikare.

Backstage på Konserthuset den 28 februari 1953; Charlie Norman och Alice Babs skriver autografer till Kristianstadsungdomarna.
Backstage på Konserthuset den 28 februari 1953; Charlie Norman och Alice Babs skriver autografer till Kristianstadsungdomarna.Foto: Polyfoto
Mannen och hans klarinett. Carlo Nilsson från Kristianstads Blåskvintett -65 under en paus 1975.
Mannen och hans klarinett. Carlo Nilsson från Kristianstads Blåskvintett -65 under en paus 1975.Foto: Per Rosenkvist/Kristianstadsbladet
Miriam Makeba framträdde på Sommarlust 29 aug 1971. Var du där? Bra? Fullsatt?
Miriam Makeba framträdde på Sommarlust 29 aug 1971. Var du där? Bra? Fullsatt?Foto: Bo Ingvar Jönsson
Vieux Carré Jazzmen inbjudna av Blue Bird Jazzklubb att spela på Sommarlust 1969. Har du något eget bildminne från jazzfestivalens tidiga år?
Vieux Carré Jazzmen inbjudna av Blue Bird Jazzklubb att spela på Sommarlust 1969. Har du något eget bildminne från jazzfestivalens tidiga år?Foto: Lars Hansare Copyright Studio Hansare AB
Sune JohannessonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons