Annons

Allkonstverk om Carl Fredrik Hill på Malmö Live

Landskapsmålarens livsverk påverkades av den schizofreni han led av sedan 30-årsåldern.
Nu blir Carl Fredrik Hills liv musikdrama på Malmö Live – med Blixa Bargeld och Nils Frahm.
Kultur • Publicerad 5 april 2023
"Båtarna på stranden", målat av Carl Fredrik Hill. Arkivbild.
"Båtarna på stranden", målat av Carl Fredrik Hill. Arkivbild.Foto: Martin Tystad/ Sotheby`s/SCANPIX

"Flammenwerfer" får urpremiär på Malmö Live i mars 2024, senare ska den även visas på Det Kongelige Teater i Köpenhamn och Musikhuset Aarhus. Uppsättningen om en av Sveriges främsta landskapsmålare beskrivs som ett allkonstverk, där Blixa Bargeld från Einstürzende Neubauten samt elektro-klassiske musikern Nils Frahm står för musiken.

"Det här är ett mycket spännande gränsöverskridande projekt. Jag visste direkt att vi skulle vara med. Kombinationen av konstnärer är unik, överraskande och eklektisk. Knyter samman dåtid och nutid. "säger Karin Karlsson, programchef vid Malmö Live Konserthus, i ett pressutskick.

Lundakonstnären och landskapsmålaren Carl Fredrik Hill, född 1849, levde de sista åren av sitt liv isolerad från omvärlden. Föreställningen bygger på de verk han skapade under sin sjukdomsperiod.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons