Annons

Allsångsdebut för Theoz

I våras tävlade Theo "Theoz" Haraldsson i Melodifestivalen, i sommar drar han ut på "Digiloo"-turné – och snart blir det premiär i "Allsång på Skansen".
Musik • Publicerad 4 juli 2022
Theoz uppträdde under det traditionsenliga nationaldagsfirandet på Skansen – och snart är det dags att återvända för Allsångsdebuten den 5 juli. Bild från firandet.
Theoz uppträdde under det traditionsenliga nationaldagsfirandet på Skansen – och snart är det dags att återvända för Allsångsdebuten den 5 juli. Bild från firandet.Foto: Henrik Montgomery/TT

Sommarlovet må ha börjat redan för ett par veckor sedan, men Theo Haraldsson, med artistnamnet Theoz, har ett intensivt schema framför sig och har än så länge knappt haft någon tid att lata sig.

Den 5 juli gör Theoz debut i SVT:s "Allsång på Skansen" – och den 16-åriga artisten, influeraren och skådespelaren ser fram emot att ta plats på den anrika scenen på Djurgården.

Annons

– Det ska bli jättekul. Jag har ju gjort några tv-grejer tidigare, men aldrig "Allsången", så det känns som en stor grej. Och att få sjunga en allsångslåt med publiken blir lite nytt för mig. Men det ska bli kul – det blir en helt annan grej, säger han.

"Mycket att hålla koll på"

Theoz slog igenom via musikappen Tiktok redan som 11-åring och tävlade i årets Melodifestival med låten "Som du vill". Utöver att förbereda sig inför "Allsång på Skansen" har han den senaste tiden också repeterat inför premiären av årets upplaga av "Digiloo"-showen, som har premiär i Malmö den 3 juli – och enligt Theoz är det ett tufft schema som gäller.

– Vi repar för fullt från morgonen till sent på kvällen varje dag – och det är både repetitioner på scen och körrep, så det är jättemycket att hålla koll på. Till slut blir hjärnan lite mosig, men det ska bli kul att se hur slutresultatet blir – och efter premiären håller vi på hela sommaren, säger han.

"Alla hjälper varandra"

Theoz är också Diggiloo-gängets i särklass yngsta medlem och delar scenen med veteraner som Sanne Salomonsen, Jessica Andersson och Lena Philipsson. Men trots att det är första gången han ger sig ut på turnén, som anordnas för 19:e gången, känner sig den 16-åriga artisten trygg.

– Det är ju första gången jag är med, men alla är jättehärliga, peppande och stöttande. Jag har ju hållit på med dansen jättelänge, så den har jag bra koll på, men det här med att sjunga stämmor är lite nytt för mig. Men alla hjälper varandra och det är en väldigt bra stämning i gruppen, säger han.

Fakta: De är med i "Allsången"

5 juli: Tomas Ledin, Åsa Jinder, Janice, Theoz

12 juli: Medina, Eric Bibb, Myra Granberg

19 juli: Sahara Hotnights, Casanovas, Tone Sekelius, Linnea Henriksson

26 juli: Hanna Ferm & Junie, Moonica Mac, Nanne Grönvall, Hasse Andersson, Thomas Stenström

2 augusti: Mikael Wiehe, Alba August, A36, Afro-Dite

9 augusti: Iris Bergcrantz, Marcus och Martinus, Albin Lee Meldau, Molly Sandén – Allsångskvällen är din

16 augusti: Tommy Körberg, Ella Tiritiello, Siw Malmkvist

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons