Annons

Amy Winehouses liv blir film

Film • Publicerad 12 juli 2022
Filmen "Back to black" ska handla om Amy Winehouses liv från starten som jazzsångerska i London till Grammy-vinsterna och det hårda livet med droger och alkohol. Arkivbild.
Filmen "Back to black" ska handla om Amy Winehouses liv från starten som jazzsångerska i London till Grammy-vinsterna och det hårda livet med droger och alkohol. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg / TT

Arbetet med filmbiografin, som har arbetsnamnet ”Back to black”, går framåt och nu är det klart att manus skrivs av Matt Greenhalgh och att det blir Sam Taylor-Johnson, känd för sitt arbete med bland annat ”Fifty shades of grey”, som ska regissera den, skriver Deadline.

Filmen om sångerskans liv görs med stöd av hennes familj och ska handla om hennes liv och musik från starten som jazzsångerska i London till Grammy-vinsterna och det hårda livet med droger och alkohol som till slut tog hennes liv.

Annons

Tidigare har dokumentären ”Amy” av regissören Asif Kapadia släppts. Den kritiserades av den brittiska sångerskans pappa, som kallade den för "obalanserad" och anklagade regissören för att ägna sig åt smutskastning, men fick en Oscar för bästa dokumentär.

Amy Winehouse dog av alkoholförgiftning i juli 2011 vid 27 års ålder.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons