Annons

Änka vill öppna museum om Max von Sydow

Film • Publicerad 10 mars 2021
Catherine Brelet och Max von Sydow 2016 i Los Angeles. Arkivbild.
Catherine Brelet och Max von Sydow 2016 i Los Angeles. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Catherine Brelet, fransk filmproducent och änka efter den svenske skådespelaren Max von Sydow, vill öppna ett museum med minnessaker efter sin man.

Ett år efter Max von Sydows död berättar hon för franska RTL att hon vill ställa ut bland annat hans barndomsteckningar, hans föräldrars kärleksbrev men också alla de Strindbergpjäser som Max von Sydow skrev ner för hand. I sin ägo har hon också rekvisita från hans filmer.

Annons

– Jag har en enorm skatt, säger Catherine Brelet i intervjun som återges i Le Figaro.

Hon vill inrätta museet i den lilla staden Seillans, norr om Cannes och 60 mil söder om den Parisadress som var parets officiella. I Seillans levde paret i avskildhet. Ingen post gick dit och inte ens deras släktingar kände till adressen, enligt Catherine Brelet som också berättar att de var tillsammans "24 timmar om dygnet i 28 år".

In i det sista arbetade Max von Sydow med en sista film, "Echoes of the past" av regissören Nicholas Dimitropoulos som ännu inte haft premiär.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons