Annons

Arbetslösheten för kulturarbetare sjunker

Kultur • Publicerad 14 september 2021
Arbetslösheten för kulturarbetare har sjunkit med 44 procent jämfört mot augusti ifjol, visar färsk statistik från Arbetsförmedlingen. Arkivbild.
Arbetslösheten för kulturarbetare har sjunkit med 44 procent jämfört mot augusti ifjol, visar färsk statistik från Arbetsförmedlingen. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Antalet arbetslösa kulturarbetare har minskat med 44 procent jämfört med augusti förra året, rapporterar SVT:s Kulturnyheterna.

Inom området kultur och media är nu 3 301 personer registrerade som öppet arbetslösa, visar färska siffror från Arbetsförmedlingen.

Annons

Däremot är det en bit kvar innan kulturbranschen är tillbaka på nivåerna före pandemin, då antalet arbetslösa var 2 509 personer.

– För kulturbranschen tror jag det kommer att ske stora förbättringar nu när restriktionerna är borta och att arbetslösheten kommer att fortsätta sjunka nu under hösten, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen, till SVT.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons