Annons

Ari Aster till Bergmanveckan

Film • Publicerad 8 mars 2022
Ari Aster besöker Fårö i sommar. Arkivbild.
Ari Aster besöker Fårö i sommar. Arkivbild.Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP

Den amerikanska filmskaparen Ari Aster ska gästa årets upplaga av Bergmanveckan på Fårö och bland annat berätta om sin nya skräckfilm, den fem timmar långa ´"Disappointment Blvd".

Regissören, som har skapat några moderna skräckklassiker som "Hereditary" och den skrämmande och skruvade Sverigeskildringen "Midsommar", har ofta nämnt Ingmar Bergman som en viktig inspirationskälla.

Annons

"Ari Aster är en av världens mest spännande regissörer just nu och vi är väldigt glada att han tackade ja till vår inbjudan", säger Bergmanveckans Kasia Syty i ett pressmeddelande.

Bergmanveckan gästas även av Ewa Fröling och regissörerna Ruben Östlund, Sofia Norlin, Ahmed Abdullahi, Carl-Gustaf Nykvist och vinnaren av The Ingmar Bergman International Debut Award på Göteborgs filmfestival tidigare i år, Kaltrina Krasniqi.

Bergmanveckan äger rum på Fårö 28 juni - 2 juli.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons