Annons

Aviciimuseum öppnar i Stockholm 2021

Musik • Publicerad 9 juni 2020
Tim Bergling, världskänd under sitt artist- och producentalias Avicii, hittades död i Oman 2018. Nästa år öppnas ett museum tillägnat hans livsverk i Stockholm. Pressbild.
Tim Bergling, världskänd under sitt artist- och producentalias Avicii, hittades död i Oman 2018. Nästa år öppnas ett museum tillägnat hans livsverk i Stockholm. Pressbild.Foto: Sean Eriksson/Universal Music Group

Nästa år öppnar Avicii Experience, ett museum tillägnat edm-producenten Tim "Avicii" Bergling.

Museet beskrivs som en "interaktiv utställning där man kommer närmare artisten Avicii och personen Tim Bergling". Besökarna får följa med på Berglings väg från pojkrummet där allt började, uppleva hans studio i Los Angeles, lyssna på såväl utgiven som outgiven musik, ta del av bilder och video samt personliga tillhörigheter.

Annons

Delar av intäkterna från Avicii Experience går oavkortat till stiftelsen Tim Bergling Foundation och dess verksamhet kopplad till psykisk ohälsa bland barn, unga och unga vuxna.

Avicii Experience är en del av det digitala kulturcentret Space, som öppnar i centrala Stockholm 2021 och kommer att fungera som e-sportsarena, musikstudiokomplex och mötesplats med restauranger, kaféer och ett gym.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons