Annons

Bedrägerier och djur på Uppsala stadsteater

Teater • Publicerad 12 maj 2021
Svenn Björklund i "Rann heter egentligen något annat". Pressbild.
Svenn Björklund i "Rann heter egentligen något annat". Pressbild.Foto: Klara G

En specialbeställd urpremiär av Staffan Göthe, en musikalisk science fiction-dystopi och en iscensättning av "Matrix" väntas på Uppsala Stadsteater i höst.

Staffan Göthes "Rann heter egentligen något annat" får premiär 18 september och är ett samtidsdrama om bedrägeri, falskhet och lögner. Sven Björklund från humorgruppen Klungan gör huvudrollen och även teaterchef Petra Brylander medverkar på scen.

Annons

"Efter mer än ett år av ytterst begränsad verksamhet och framskjutna föreställningar ser vi fram emot en höst som bjuder på stora teaterupplevelser, starka känslor och en hel del överraskningar", säger hon i ett pressmeddelande.

Föreställningen "Matrixen" är inspirerad av den klassiska kultfilmen "The Matrix" och regisseras av Helle Rossing. Erik Gideon har gjort det nyskrivna musikteaterverket "Djur som hatar människor" med den internationellt hyllade operasångerskan Katija Dragojevic Nylander i huvudrollen. Och för första gången tar Salomon A Andrées ballongfärd till Nordpolen plats på scen, den 30 oktober, i "De förlorade hjältarnas land" som regisseras av Jonas Österberg Nilsson.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons