Annons

Billie Eilish hjälpte musikindustrin

Musik • Publicerad 4 maj 2020
Billie Eilishs låt "Bad guy" sålde bäst 2019. Arkivbild.
Billie Eilishs låt "Bad guy" sålde bäst 2019. Arkivbild.Foto: Vianney Le Caer

Det går bättre för musikförsäljningen än på mycket länge. Färska siffror visar att musikindustrin drog in motsvarande drygt 18 miljarder kronor på inspelad musik förra året. Det är första gången sedan 2005 som man har nått upp till den nivån, skriver BBC News.

Strömningsjättar som Spotify och Apple Music står för mer än hälften av intäkterna. De artister som har gått i bräschen för försäljningen är Billie Eilish, vars låt "Bad guy" sålde allra bäst 2019, och det japanska bandet Arashi vars greatest hits-album såldes i 3,3 miljoner exemplar över hela världen.

Allt är dock inte enbart solsken och rosor – antalet personer som börjar prenumerera på strömningstjänster fortsätter att minska. 2017 ökade antalet med 57,1 procent, 2018 med 44,9 procent medan 2019 års siffra var nere i 33,5 procent.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons