Annons

Biografer i Japan öppnar försiktigt

Film • Publicerad 13 maj 2020
Biografkedjor i Japan öppnar upp igen. Genrebild.
Biografkedjor i Japan öppnar upp igen. Genrebild.Foto: Dan Hansson/SvD/TT

Ett flertal biografkedjor i Japan, världens tredje största biomarknad efter USA och Kina, kommer snart att slå upp portarna igen efter att ha varit stängda en längre tid på grund av coronaviruset.

Den största biografkedjan i landet, Toho cinemas, kommer att öppna biografer i 34 av landets prefekturer fredagen den 15 maj, skriver Variety. Kedjan Aeon Cinemas planerar att öppna biografer i 16 prefekturer några dagar senare, den 18 maj.

Annons

Beskedet om att biograferna bjuder in filmsugen publik till sina lokaler igen kommer efter att japanska myndigheter på måndagen meddelade att de överväger att lätta på restriktioner i flera områden i landet.

Storstadsområdena Tokyo och Osaka ingår inte bland dem som kan vänta sig lättnader, och där öppnar heller inga biografer, enligt Variety.

Biograferna som öppnar kommer att ta till en hel del försiktighetsåtgärder. Bland annat måste besökare bära skyddsmask, och i salongerna kommer inga besökare att tillåtas sitta intill varandra.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons