Annons

Bokhandel skänker 16 000 böcker till sjukhus

Akademibokhandeln • Publicerad 11 mars 2022
Akademibokhandeln skänker i år runt 16 000 böcker, som annars skulle ha kastats, till två stora svenska sjukhus,. Arkivbild.
Akademibokhandeln skänker i år runt 16 000 böcker, som annars skulle ha kastats, till två stora svenska sjukhus,. Arkivbild.Foto: Amir Nabizadeh/TT

Två svenska sjukhus får 16 000 böcker, som annars skulle ha kastats, av Akademibokhandeln, enligt ett pressmeddelande. Enligt bokhandeln är initiativet "ett led i att öka återbruksgraden och minska svinnet av produkter som inte längre kan säljas" och också minska miljöpåverkan genom ökad återvinning.

Böckerna, som har samlats in i 19 av bokkedjans butiker, skänks till Danderyds sjukhus i Stockholm och Skånes universitetssjukhus.

"Vi vill givetvis slänga så få produkter som möjligt. Skadade eller obrukbara produkter måste kasseras, men vi är väldigt glada över att hela böcker nu får nytt liv på sjukhusen,", skriver Cecilia Oseroff, hållbarhetsansvarig på Bokusgruppen, i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons