Annons

Bornebusch gör dramaserie om isolering

Tv • Publicerad 8 maj 2020
Josephine Bornebusch gör en ny dramaserie för Viaplay om livet i isolering. Pressbild.
Josephine Bornebusch gör en ny dramaserie för Viaplay om livet i isolering. Pressbild.Foto: Viaplay

Josephine Bornebusch har skrivit manus till en ny dramaserie för Viaplay, som utspelar sig via skärmar, när huvudpersonerna är fast i isolering. Serien har arbetsnamnet "Orca", en titel som anspelar både på att orka med och på det latinska namnet för späckhuggare, som anses vara ett av de mest sociala djuren.

Inspelningarna har påbörjats med ett mindre filmteam, där bara en skådespelare åt gången spelas in för att minimera kontakterna. Rollfigurerna kommunicerar med varandra genom telefoner och webbkameror. Josephine Bornebusch både skriver manus, regisserar och spelar en av rollerna. I övriga roller syns bland andra Johan Rheborg, Alba August, Vera Vitali och Marie Göranzon.

Annons

"Det känns galet kul att vi är igång med inspelningen. Jag är också väldigt glad att dessa så begåvade skådespelare valt att medverka i det här projektet. Tillsammans tror och hoppas jag att vi kan skapa något alldeles speciellt," säger Josephine Bornebusch i ett pressmeddelande.

Serien förväntas ha premiär på Viaplay till hösten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons