Bowie får ny vaxdocka på Madame Tussauds

Musik • Publicerad 8 januari 2022
David Bowie 2007. Arkivbild.
David Bowie 2007. Arkivbild.Foto: Stephen Chernin/AP/TT

Lagom till David Bowies 75-årsdag avslöjar Madame Tussauds i London att en ny vaxdocka av den framlidne rockstjärnan ska installeras i mars 2022. Det är den andra dockan som gjorts av Bowie till vaxkabinettet, skriver NME.

Den första vaxdockan skapades 1983 under "Let's dance"-eran. Då fick teamet på Madame Tussauds möjlighet att sitta ned med Bowie under relativt lång tid för att mäta honom i minsta detalj och försöka fånga hans hår- och hudfärger. Den sittningen kommer också att användas som underlag för den nya dockan.

– David Bowie är en av musikens största. Den mest passande hyllningen till vår gamle vän från Madame Tussauds i London, på vad som skulle ha varit hans 75:e födelsedag, är att skapa en ny figur, säger Tussauds-chefen Tim Waters.

David Bowie föddes den 8 januari 1947 och avled i januari 2016.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.