Annons

Breiviks manifest såldes på svenska boksajter

Bok • Publicerad 3 juni 2020
Den norske terroristen Anders Behring Breiviks manifest har gått att köpa på svenska boksajter. Arkivbild.
Den norske terroristen Anders Behring Breiviks manifest har gått att köpa på svenska boksajter. Arkivbild.Foto: Lise Åserud/NTB/TT

Den norske terroristen Anders Behring Breiviks manifest har i några månader gått att köpa på flera av Sveriges största bokbutiker på nätet, uppger Sverige Radios Kulturnytt.

Manifestet, som bland annat innehåller instruktioner om hur man begår terrorbrott, har legat ute på boksajter som Adlibris, Bokus och Akademibokhandeln. Under förlagets namn har även flera andra antisemitiska boktitlar funnits till försäljning.

Annons

Efter att Kulturnytt kontaktat Adlibris har man plockat bort Breiviks manifest och förlaget ur sitt sortiment. Manifestet har även tidigare legat ute på sajten – vilket uppmärksammades av NRK – och enligt Elias Vieglins, PR-ansvarig på Adlibris, är händelsen allvarlig.

– Eftersom vi har tagit bort det tidigare så kan jag inte förstå varför det dykt upp igen. Det är något vi kanske behöver se över, säger han till Kulturnytt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons