Annons

Brilloboxar dras tillbaka

Brilloboxarna som tillverkats till utställningen "Auto-Stop" på Malmö konsthall dras tillbaka. Konstnären Sture Johannesson hävdar att han blivit censurerad och vill inte längre medverka i utställningen.
Kultur • Publicerad 9 juli 2008

- Jag har blivit utsatt för censur så många gånger men nu accepterar jag det inte längre, säger han till Sydsvenskan.

Anledningen till Sture Johannessons ilska är att hans projektbeskrivning tagits bort ur utställningskatalogen. I den aktualiserade han förra årets avslöjande att ett antal falska Brilloboxar tillverkats i Malmö konsthalls verkstad för att sedan dyka upp i konstvärlden signerade "Andy Warhol".

Annons

Konsthallschefen Jacob Fabricius tillbakavisar Sture Johannessons anklagelser om censur:

- Om jag hade velat censurera Sture hade jag gjort det från början. I stället har vi liftat runt med hans Brilloboxar och projektbeskrivningen finns med på utställningen. Jag förstår faktiskt inte riktigt varför han blivit så arg, säger han till Sydsvenskan.

Sture Johannesson väckte 1968 stort rabalder med sin affisch "Haschflickan" på Lunds konsthall. 2004 beslagtog polisen 74 hampaplantor som han ställt ut på samma konsthall. (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons