Annons

"Bröderna Lejonhjärta" spelas på teckenspråk

Teater • Publicerad 25 september 2023
Akad Polus och Nikolai Schmidt Wisny spelar huvudrollerna i en nyuppsättning av "Bröderna Lejonhjärta" – på teckenspråk. Pressbild.
Akad Polus och Nikolai Schmidt Wisny spelar huvudrollerna i en nyuppsättning av "Bröderna Lejonhjärta" – på teckenspråk. Pressbild.Foto: Tomas Kold

För första gången sätts Astrid Lindgrens "Bröderna Lejonhjärta" upp på svenskt teckenspråk.

För regin står Mindy Drapsa och huvudrollerna som Jonatan och Skorpan Lejonhjärta spelas av Akad Polus och Nikolai Schmidt Wisny.

Annons

"Döva barn kommer för första gången att kunna få uppleva denna klassiker på sitt eget språk. Arbetet med Bröderna Lejonhjärta är också en generell påminnelse om hur vi kan arbeta med mångfald och inkludering inom kulturen", säger Mindy Drapsa.

Produktionen av "Bröderna Lejonhjärta" görs av Riksteatern Crea, Sveriges enda teckenspråkiga teater i samarbete med norska Teater Manu.

Premiär blir det den 30 september i Hallunda.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons