Annons

BTS sålde bäst i världen

Nöje • Publicerad 5 mars 2021
BTS. Arkivbild.
BTS. Arkivbild.Foto: Lee Jin-man/AP/TT

K-popsensationerna BTS är världens bäst säljande artister. Enligt ny statistik från branschorganisationen Ifpi klådde de under förra året artistgiganter som Taylor Swift och Drake när det gäller skivförsäljning, nedladdningar och strömningar.

Att ett band eller en artist som inte kommer från västvärlden toppar Ifpis lista har aldrig hänt tidigare. Än mer sensationellt är att det sydkoreanska bandets låtar till största del inte sjungs på engelska.

Annons

"De visar verkligen att musikens kraft ger glädje till och skapar gemenskap hos människor över hela världen", säger Ifpi-chefen Frances Morre i ett uttalande som NME tagit del av.

Sjumannabandet BTS bildades i Sydkorea 2013, och har sedan dess inte bara erövrat den inhemska musikmarknaden utan även toppat listorna i bland annat USA. Förra året utsågs de till årets underhållare av tidskriften Time och fyra år i rad har de blivit det band som det twittras mest om i USA.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons