Annons

Carey toppar brittisk singellista – efter 26 år

Musik • Publicerad 11 december 2020
Maria Careys julsång "All I want for Christmas" toppar den brittiska singellistan – efter 26 år. Arkivbild.
Maria Careys julsång "All I want for Christmas" toppar den brittiska singellistan – efter 26 år. Arkivbild.Foto: Brent N. Clarke/AP/TT

Mariah Careys jullåt "All I want for Christmas" har klättrat upp till den översta platsen på den brittiska singellistan – efter 26 år, skriver The Guardian.

Låten placerade sig 1994 på listans andraplats och handlar om att Carey struntar i oviktiga detaljer som julklappar och julpynt så länge hon får tillbringa julen med sin älskade.

Annons

"All I want for Christmas" var också ett av spåren på artistens julskiva "Merry Christmas" som släpptes samma år. Den har därefter bland annat figurerat i den brittiska romantiska komedin "Love actually" från 2003.

I en kommentar till placeringen önskar Mariah Carey britterna god jul och skickar sina hälsningar till övriga världen.

"Äntligen lyckades vi! Tillsammans väcker vi liv i julkänslan – trots att året har varit bedrövligt. All kärlek till er och till hela världen", skriver hon.

Även bland de svenska lyssnarna är Mariah Careys långkörare en favorit. Det visar Stims årliga sammanställning av landets mest inkomstbringande jullåtar.

Här kniper "All I want for Christmas" återigen förstaplatsen på den internationella listan efter att förra året ha lånat ut den till Whams "Last Christmas".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons