Annons

Christer Nylander: ”Det här är inte acceptabelt”

Ett SD-förslag om SVT har väckt reaktioner. Bland annat har kulturutskottets ordförande Christer Nylander (L), från Kristianstad, reagerat starkt.
Mediepolitik • Publicerad 21 februari 2020
Christer Nylander (L), ordförande i kulturutskottet, anser inte att Sverigedemokraternas förslag att kalla in chefer från SVT och SR till kulturutskottet för att diskutera vad SD kallar för bristande opartiskhet är en bra idé.Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Sverigedemokraterna anser att public service-bolagen SVT och SR har brustit i frågan om opartiskhet och ville därför kalla in chefer på bolagen till kulturutskottet vid torsdagens sammanträde, rapporterar SVT:S Kulturnyheterna.

Som exempel på vad SD betraktar som ensidig rapportering nämns bland annat en diskussion kring den senaste tiden rån mot unga i SVT:s "Morgonstudion".

Annons

- Många på sociala medier men också i den allmänpolitiska debatten har reagerat på att public service-bolagen inte klarar av sitt uppdrag, säger Aron Emilsson, kulturpolitisk talesperson för SD, till Kulturnyheterna.

Förslaget fick inget gehör i kulturutskottet.

- Det här är inte acceptabelt. Vi ska ha fri media och journalistisk frihet, inte politisk inblandning i vilka program som görs eller vilka programledare som finns, säger Christer Nylander (L), ordförande i kulturutskottet. (TT)

Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons