Annons

Cornelia Beskow gästar Birgit Nilsson-dagarna

Musik • Publicerad 13 juni 2022
Årets Birgit Nilsson-stipendiat Cornelia Beskow gästar i sommar Birgit Nilsson-dagarna. Arkivbild.
Årets Birgit Nilsson-stipendiat Cornelia Beskow gästar i sommar Birgit Nilsson-dagarna. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

I sommar arrangeras Birgit Nilsson-dagarna för femte gången. Festivalen pågår mellan den 11 och 13 augusti på Birgit Nilsson Museum i skånska Svenstad, som är gården där den världsberömda operastjärnan Birgit Nilsson (1918–2005) växte upp.

Dagarna avslutas med en stor operagala den 13 augusti, som gästas av världsstjärnor som Joyce El-Khoury och Jonathan Tetelman. Bland övriga gäster kan Christina Nilsson och Elisabet Strid nämnas. Konferencier för galan är Mark Levengood.

Birgit Nilsson-dagarna bjuder på flertalet programpunkter, bland annat kommer årets Birgit Nilsson-stipendiat Cornelia Beskow att motta sitt stipendium på 200 000 kronor den 12 augusti – och självklart hålla en traditionsenlig konsert i Västra Karups kyrka.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons