Annons

De bommade "idiotfrågan" men vann ändå

Efter en stark uppräkning av svenska finansministrar vann Johar Bendjelloul och Annika Lantz den sjunde säsongen av frågesportsprogrammet "Alla mot alla". Även om duon hela tiden hade ledningen var matchen jämn.
Tv • Publicerad 2 juni 2022
Annika Lantz och Johar Bendjelloul får sina namn ingraverade på segerpokalen för "Alla mot alla", frågesportprogram i Kanal 5 och Discovery+. Pressbild.
Annika Lantz och Johar Bendjelloul får sina namn ingraverade på segerpokalen för "Alla mot alla", frågesportprogram i Kanal 5 och Discovery+. Pressbild.Foto: Måns Edén

Det var det så kallade pingpongmomentet som till slut utföll till journalisten Johar Bendjelloul och programledaren Annika Lantz fördel. Det ena laget säger ett namn och det andra kontrar med ett annat tills det blir tyst.

Finalens pingpongduell handlade om finansministrar och för Johar Bendjelloul var det lite extra triumfatoriskt att vinna mot just Anna Kinberg Batra och David Batra med tanke på att den förra, som tidigare partiledare för Moderaterna, faktiskt hade kunnat bli finansminister själv.

Annons

– Där kände jag att vi startade i underläge. Men vi lyckades komma på finansministrar ända förbi andra världskriget. Det var efter Wigforss som vi tappade farten.

Även om duon Bendjelloul/Lantz ledde var avståndet till makarna Kinberg Batra inte särskilt stort. Den så kallade idiotfrågan gick inte bra.

– Vi hade svarat rätt på i princip alla idiotfrågor under säsongen, men missade den i finalen.

Frågan löd: Hur många kromosomer har människan?

– De sade 46 – som är det det rätta – medan vi sade två.

TT: Det kunde inte ni?

– Nej, så enkelt var det. Ibland kan man hamna i ett sådant läge att man är säker på något som är fel.

TT: Är du aldrig rädd för att framstå som okunnig?

– Men får tänka över det och komma fram till att ens människovärde grundar sig på annat.

Fakta: "Alla mot alla"

Frågesport som leds av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. Formatet hade premiär på Kanal 5 och Discovery+ 2019.

Tidigare vinnare:

Säsong ett: Hanna Hellquist och Ebbot Lundberg

Säsong två: David Sundin och Suzanne Axell

Säsong tre: Lotta Lundgren och Erik Haag

Säsong fyra: Lotta Lundgren och Erik Haag

Säsong fem: Jesper Rönndahl och Josefin Johansson

Säsong sex: Jonatan Unge och Hanna Hellquist

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons