Annons

De delar på nytt romanspris

Kultur • Publicerad 1 november 2022
Anna Bæk Christensen.Pressbild.
Anna Bæk Christensen.Pressbild.Foto: Musikaliska Akademin

Sopranen Anna Bæk Christensen och pianisten Octavian Leyva Dragomir är de första mottagarna av Kungliga Musikaliska Akademiens nya Dorothy Irvingstipendium.

Pristagarna delar på 200 000 kronor och i priset ingår att framföra en stipendiekonsert i Grünewaldsalen på Konserthuset Stockholm den 23 januari 2023.

Annons

Bæk Christensen och Leyva Dragomir började musicera ihop år 2020 och har sedan dess spelat tillsammans i flera projekt. Vid Bæk Christensens examenskonsert tidigare i år experimenterade de med nya sätt att framföra lieder, och enligt ett pressmeddelande från Musikaliska Akademin visar de "stort engagemang i att lyfta fram romansens berättarkraft".

Stipendiet ska delas ut vartannat år till en konstnärligt högtstående duo bestående av sångare eller sångerska och pianist som kontinuerligt samarbetar.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons